BBQ Era: Tähtiruokaa Madridissa

Tavaratalojen ravintoloiden ei tarvitse olla tylsiä

BI-trendien lisäksi intohimonani on seurata maailman ruokatrendejä. Matkustan paljon ja kohteissani käyn tutustumassa kiinnostaviin ravintoloihin. BBQ Era -blogisarjassa jaan kokemuksiani Powenin blogin lukijoiden kanssa. Nappaa tästä parhaat vinkit seuraaville matkoillesi. Kuvat avautuvat suuremmiksi niitä klikkaamalla.

Syyskuussa olin ystävieni kanssa pitkän viikonlopun Madridissa. Tavoitteena oli nauttia syksyn viimeisistä lämpimistä päivistä ja syödä hyvin. Päivällä lämpötila nousi kolmeenkymmeneen ja iltaisinkin se pysyi yli 15 asteessa.

altrapo1

Serranon El Corte Inglesen yläkerrassa sijaitsevasssa Gourmet Experience -ravintolamaailmassa on kolme ravintolaa. StreetXO on Madridin ainoan kolmen Michelin tähden (***) ravintolan, DiverXO:n tytärravintola. Ravintolan pan-aasialaista “katuruokaa” kannattaa tulla syömään arkena, sillä viikonloppuna jono on reilusti yli tunnin mittainen, eikä ravintola ota pöytävarauksia. Istuinpaikka kannattaa pyytää keittiötä kiertävältä tiskiltä parvekkeella olevien pöytien sijaan. Tiskillä näkee annosten valmistamisen ja tuntee keittiön kuumuuden. Annokset sopivat mitä parhaiten jaettaviksi. Annosten hintataso 11-20 euroa ja ateriaksi kahdelle riittää 6-8 annosta yhteensä. StreetXO on juuri avaamassa ravintolaa Lontooseen osoitteeseen 15 Old Burlington St, Mayfair.

Jos StreetXO:ssa on pitkä jono, kannattaa ehdottamasti mennä syömään meksikolaista ruokaa viereiseen Cascabeliin johon yleensä pääsee jonottamatta. Ravintola tekee itse tacojensa jauhotkin ja tacot ovat herkullisia.Ison nälän yllättäessä suosittelen tilaamaan 1,2 kilon Machete-pihvin. Annosten hintataso 9-15 euroa, Machete 48 euroa, ateriaksi riittää 3-5 annosta henkilöä kohden. Jälkiruuaksi kannattaa nauttia jäätelöannokset Rocambolesc jäätelöbaarissa, joka sattumoisin on kolmen Michelin tähden (***) ravintolan El Celler de Can Rocan tytärravintola.

Oiva löytö Gran Vian varrelta on modernia ruokaa tarjoava Al Trapo. Lounastimme skandinaavisesti sisustetussa ravintolassa, joka tarjoaa pelkistettyjä annoksia ja jonka hintataso on todella kohtuullinen laatuun nähden. Suosittelen alkupalaksi anjovis-tomaattisalaattia. Annosten hintataso alkupalat 5-17 euroa, pääruuat 15-20 euroa ja jälkiruuat 7-8 euroa.

Nautimme lauantaina 20:n annoksen lounaan Unico-hotellissa sijaitsevassa kahden Michelin tähden  (**) Raimon Freixassa. Annoksissa oli mukana nykyaikaisen espanjalaisen keittiön yllätyksiä, kuten syötävä “kivi” jonka kovan kuoren sisällä olikin liemi. Erityisesti mieleen jäi paahdettu mustekala hanhenmaksa-kastikkeen kera. Sään salliessa kahvi tai tee kannattaa nauttia hotellin pienessä puutarhassa.

BBQ Era -sarjassa on tulossa kokemuksia Lontoon ja Amsterdamin ruokapaikoista sekä tunnelmia Kööpenhaminasta.

Terveisin Pasi!
streetxo1streetxo rauskun ribsejästreetxo3streetxo7

streetxo kampasimpukoita streetxo6 streetxo jänis

cascabel2cascabel1cascabel4

 

cascabel7cascabel5rocambolesc
altrapo2
altrapo3 altrapo4 altrapo5 altrapo6 altrapo17
raimonfreixa1 raimonfreixa2 raimonfreixa3 raimonfreixa4 raimonfreixa5 raimonfreixa6 raimonfreixa7 raimonfreixa8 raimonfreixa9raimonfreixa16 raimonfreixa10 raimonfreixa11 raimonfreixa12 raimonfreixa14 raimonfreixa13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *