HK Instruments Oy: “Kokemus Power BI:sta ja Powenista erittäin hyvä”

Katso videolta kuinka HK Instrumentsin Jukka kertoo omin sanoin kokemuksia Power BI:stä ja Powenista.

HK Instruments Oy valmistaa käyttäjäystävällisiä mittalaitteita, jotka parantavat kiinteistön toimivuutta auttaen tuottamaan laadukasta sisäilmaa sekä energiasäästöjä. Suurin osa myynnistä, tällä hetkellä noin 85%, keskittyy vientiin.

– Meillä on yhteensä 40 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 6,5 miljoonaa euroa, summaa HK Instrumentsin myynti- ja markkinointijohtaja Jukka Kalliomäki.

Työkalu datan analysointiin ja hallintaan

HK Instrumentsin ja Powenin yhteistyö alkoi, kun HK Instruments kaipasi työkalua myyntitilastojen ja yleisesti myynnin analysointiin sekä hallintaan. Päivittäinen datan analysointi vei aika paljon työaikaa. Powen ehdotti tilanteen ratkaisuksi Microsoftin Power BI -ohjelmaa, jonka avulla kaikki datan analysointi tapahtuisi automaattisesti.

– Meidän ydinongelmamme oli se, että datan analysointi myynnissä oli hidasta. Jokaisella myyjällä oli iso työ ensin ottaa data järjestelmästä ulos ja alkaa sitten analysoimaan sitä erinäköisillä laskukaavoilla, Kalliomäki sanoo.

– Toinen ongelma oli varaston hallinnassa. Emme saaneet mitään hälytysrajoja, joista tietäisimme, milloin meidän pitää tilata lisää osia, hän jatkaa.

”Käytettävyys on loistava”

Tällä hetkellä Power BI -ohjelma on merkittävä osa HK Instrumentsin arkea. Se on päivittäisessä käytössä jokaisella myyjällä sekä esimerkiksi toimitusjohtajalla ja tietyillä hallituksen jäsenillä. Uuden ohjelman käyttöönotto oli helppoa.

– Käytettävyys on loistava. Minulla ohjelma on koko ajan auki. Siihen tulevat ne näytöt, mitkä minä valitsen ja haluan. Data on aina päivitettyä, Kalliomäki avaa.

– Kun pidin itse myyntitiimillemme koulutuksen, niin koulutus saattoi kestää noin viisi minuuttia. Sen jälkeen jokainen osasi käyttää sitä.

Helpompaa hahmottamista

Myyntitilastojen ja yleisen myynnin seurannan lisäksi myös johtamistyö on helpottunut huomattavasti. Erilaisten kokonaisuuksien hahmottaminen on nyt aiempaa helpompaa. Aiemmin analysointiin kulunut aika vapautuu muuhun työhön. Erityisen tyytyväisiä HK Instruments ja Kalliomäki ovat Powenin asiakaspalveluun.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen Powenin tietotaitoon ja ammattimaisuuteen siinä, miten he kartoittivat tarpeemme ja osasivat tarjota siihen juuri oikeaa työkalua.

– Voisin antaa täydet pisteet kaikesta – teknisestä puolesta, asiakaspalvelusta sekä meidän liiketoimintamallimme ymmärtämisestä. Meidän kokemuksemme Powenista on erittäin hyvä ja suosittelisin heitä ehdottomasti myös muille yrityksille, Kalliomäki toteaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *