Power BI Desktop päivitys 2018/08

Työmielessä syksy on saatu käyntiin ja elokuu pyörähtänyt jo toiselle puoliskolle. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Power BI Desktopiin on saapunut uusi päivitys. Tällä(kin) kertaa mukana on iso tukku hyviä päivityksiä!

Raportointi

PDF export – Nyt Power BI Desktopin puolelta löytyy toiminto, jonka avulla näkyvät raporttisivut voi exportata pdf:ksi. Tämä toiminnallisuus on ainakin toistaiseksi vain Desktopin puolella. PBI Servicen puolella on käytössä siellä aikaisemminkin ollut normaali print-toiminnallisuus.

Export to pdf

Bookmarkien ryhmittely – Bookmarkien hallinta on aikaisempaa helpompaa, kun niitä voi ryhmitellä ns. kansioihin.

bookmarkit

Teemat – Jo pitkään käytössä, mutta preview-vaiheessa olleet teemat saavuttivat vihdoin general availability-vaiheen. Suosittelen teemojen käyttöä kaikille Power BI -käyttäjille, jotta saatte raporteista juuri teidän näköisenne!

Analytiikka

Ehdollinen muotoilu – Kaikille Excel-käyttäjille tuttu ominaisuus, joka on sittemmin tullut mukaan myös Power BI:hin on elokuussa saanut jälleen parannuksia. Nyt ehdollista muotoilua on mahdollista tehdä myös kenttien ja mittarien arvojen perusteella. Jos datassa on olemassa esim. tuotteen väriä kuvaava kenttä, voidaan se tuoda ehdollisen muotoilun avulla taulukkoon värinä sen sijaan, että sarakkeessa lukisi tuotteen väri. Mittaria voi hyödyntää esim. tekemällä mittarin, joka saa myyntiin perustuen IF/SWITCH-funktioiden avulla tietyn värin hex-koodin, jota ehdollinen muotoilu sitten hyödyntää solujen muotoiluun.

Python-tuki – R-tuki on ollut Power BI:ssä jo pitkään ja nyt myös Python-tuki on nähnyt päivänvalon. Huomioitavaa on, että Python-tuki on vielä preview-vaiheessa. Pythonin avulla voidaan suorittaa edistyneempää datan käsittelyä, mutta myös luoda visualisointeja raporteille. Toistaiseksi Python-visualisoinnit reagoivat muiden visualisointien valintoihin, mutta eivät itsessään (ainakaan vielä) ole interaktiivisia.

Mallinnus

Mittarien kategorisointi – jatkossa myös mittareille on mahdollista määrittää datan kategoria. Tämä mahdollistaa mittarin merkitsemisen esim. web url tai kuva url -kategoriaan. Näin mittaria voidaan käyttää dynaamiseen linkkien generointiin vaikkapa muille verkkosivuille tai Power BI-raporteille tai dynaamisesti kuvien hakuun mittariin perustuen.

 

Lisäksi viime kuun lopulla julkaistiin verkkosivu, jossa on listattuna lokakuun 2018 ja maaliskuun 2019 välille suunnitellut julkaistavat ominaisuudet. Listalta löytyvät kaikki muutkin Power BI:n komponentit Power BI Desktopin lisäksi.

 

Huom! Yllä on koottuna meidän ja asiakkaidemme näkökulmasta tärkeimpiä uudistuksia. Kaikki päivitykset löytyvät seuraavan linkin takaa:
https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-desktop-august-2018-feature-summary/

 

t. Jarkko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *