Power BI päivityksiä kesäkuulta

Iso osa suomalaisista lomailee parhaillaan nauttien parhaista lomasäistä pitkään pitkään aikaan. Tämä ei tarkoita sitä, että Power BI -tiimi makaisi riippumatoissa. Heinäkuu on jo pitkällä ja odottelemme mitä kaikkea uutta parhaillaan käynnissä olevassa Microsoft Business Applications Summitissa julkaistaan. Vilkaistaan kuitenkin ennen sitä, mitä Power BI -rintamalla tapahtui kesäkuun aikana.

Power BI Desktop

Filter & Sort – Yksi merkittävistä päivityksistä oli se, että vihdoin Data-näkymään saatiin mm. Excelin puolelta tutut suodatus- ja järjestys-toiminnallisuudet.

Power BI filter & sort

Detail & data labels muotoilut – nyt combo chartissa on mahdollista muotoilla jokaisen mittarin data labelit erikseen. Lisäksi pie- ja donut charteissa (Joita emme suosittele käyttämään!) on mahdollista muokata detail labelin sijaintia.

Data connectorit – kehitystä useiden tietolähteiden connectoreihin (OData v4, ODBC, Spark ja SAP BusinessWarehouse)

Power BI Service

Raporttien jakaminen on nyt mahdollista niin, että filterien ja slicerien valinnat säilyvät raportin vastaanottajalla.

Power BI Gateway

Gatewayn osalta tärkeimmät uudistukset osuvat Gatewayn hallintapaneelin puolelle. Tähän asti on saattanut vaatia hieman manuaalista salapoliisin työtä saada Gateway konfiguroitua täsmälleen samalla lailla kaikkien tietolähteiden osalta, kuin .pbix-tiedostossa on. Nyt Gateway kertoo, jos siellä on ongelmia tietolähteiden kanssa ja mitä tietolähteitä ongelmat koskevat. Lisäksi on-premises ja online-tietolähteiden konfigurointi yhteen Gateway:hin on entistä sujuvampaa.

Power BI Gateway

Power BI Embedded

Embedded kehittäjille tuli käyttöön pari uutta ominaisuutta. Nyt JavaScript API:n kautta on mahdollista komentaa osittajia (slicers). Aikaisemmin oli mahdollista vain suodattimien (filters) käyttäminen. Lisäksi upotetut dashboardit tukevat nyt teemoja, mikä mahdollistaa entistä näyttävämpien dashboardien upotusten tekemisen.

Power BI Mobile

Mobiili-layoutin koko kasvoi 20 rivistä 40 riviin. Nyt on mahdollista tehdä entistä kattavampia raporttikokonaisuuksia myös erillisellä mobiiliulkoasulla.

 

Huom! Yllä on koottuna meidän ja asiakkaidemme näkökulmasta tärkeimpiä uudistuksia. Kaikki päivitykset löytyvät seuraavien lähteiden takaa:
https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-desktop-june-2018-feature-summary/
https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/on-premises-data-gateway-june-update-is-now-available/
https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-developer-community-june-update/
https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-service-and-mobile-june-2018-feature-summary/

Palataan heinäkuun uutisiin myöhemmin!

 

Kesäterveisin,
Jarkko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *