Power BI uutisia

Microsoftin PASS Summit alkoi tänään, joten muutaman seuraavan päivän aikana saamme varmasti kuulla ja nähdä paljon uutisia Power BI ja muidenkin Microsoftin tuotteiden saralla.

Tämän kuun puolella julkaistiin kuitenkin jo tietoa muutamista Power BI Servicen päivityksistä.

Export to PowerPoint -toiminnallisuus saavutti vihdoin general availability -vaiheen. Samalla se sai päivityksiä, joita on luvattu iso tukko lisää tulevien kuukausien aikana. Nyt ensimmäisessä vaiheessa export on mahdollista tehdä 30 sivulle. Aikaisemmin raja oli 15 raporttisivua. Raja tulee kasvamaan entisestään tulevien kuukausien aikana. Muita tulossa olevia päivityksiä ovat:

  • Osittajien arvojen pysyminen exportin yhteydessä
  • Export sekä pdf- ja pptx-muotoon
  • Mahdollisuus valita piilotettujen sivujen tulostus (nyt kaikki sivut tulostetaan automaattisesti)

power bi tyo

Kaikkia näitä ominaisuuksia on lupa odottaa myös Email Subscriptionin puolelle. Kokonaisuudessaan Email Subscription -toiminnallisuutta ajetaan pikkuhiljaa yhä lähemmäs SQL Server Reporting Services -käyttäjille tutun logiikaan suuntaa. Tämä tarkoittaa mm. sähköpostilähetysten ajastusta, liitetiedostojen tukea ja mahdollisuutta lähettää sähköposteja mihin tahansa sähköpostiosoitteeseen myös organisaation ulkopuolelle. Email Subcriptionin päivitysten aikataulusta meillä ei kuitenkaan ole vielä tarjota tarkempaa tietoa.

t. Jarkko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *