Tiedon visualisointi ei ole vaikeaa. Vaikeinta on ajatteleminen.

Kirjan teon myötä olemme pohtineet visuaalisuuden ja kuvien merkitystä raportoinnissa. Kirjamme kuvittaja Tiina Hoskari, Kuvitellen Oy:sta, pukee asian erinomaisesti:

Jokaisella meistä on oma persoonallinen tapamme prosessoida tietoa. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että valtaosalla ihmisistä on taipumus ajatella visuaalisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että johtamis- ja oppimistilanteista saadaan tuloksekkaampia, kun asioita havainnollistetaan kuvien avulla.

Visualisointi mahdollistaa tiedon vangitsemisen näkyvään muotoon. Se on yksi tehokkaimmista keinoista hahmottaa kokonaisuuksia. Visualisoimalla pystymme kuvaamaan laajoja kokonaisuuksia ja tutkimaan asioiden välisiä syy- ja seuraussuhteita. Sen myötä näemme sekä metsän että puut.

Kommunikointi

Visuaalisuuden tärkeää roolia ymmärryksen kasvattamisessa ei voi kiistää. Vuoden viimeinen kauppakamarien verkkokoulutus käsittelee tätä aihetta.  Tervetuloa mukaan Luvut kuviksi – Excelin grafiikka -verkkokoulutukseen 8.12.2014 klo 14-15 kuulemaan kuinka helppoa on muuttaa luvut kuviksi. Kun tieto on kuvina, jää enemmän tilaa tärkeimmälle – ajattelulle, päätöksenteolle, kehitykselle.

Terveisin
Sari

Ps. Syksyä on vielä jäljellä, mutta kevään suunnittelu on jo kovassa vauhdissa. Kauppakamareiden kanssa on sovittu Excel-verkkokoulutuksista ja tulemme pitämään kolme verkkokoulutusta alkukeväästä, laita jo ylös kalenteriin:

  • Automatisoi rutiinit Excelin makroilla 19.1.2015 klo 14-15
  • Isojen taulukoiden käsittely Excelillä 9.2.2015 klo 14-15
  • Selkeät raportit Excelin Pivotilla 16.3.2015 klo 14-15

Nämä ovat avoimia koulutuksia, eli kaikki ovat tervetulleita mukaan!  Meiltä saat lisätietoa ilmoittautumisesta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *